Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τη σημασία του προηγούμενου που θέτει η σημερινή απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Priti Patel να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται τόσο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Julian, όσο και για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, στην ελευθερία της έκφρασης και, τελικά, στην ίδια τη δημοκρατία.

Μετά από τρία ήδη αδιανόητα χρόνια στη φυλακή Belmarsh του Λονδίνου, περίοδο κατά την οποία η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά, ο Julian αντιμετωπίζει τώρα έως και 175 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ – ως παραδειγματισμό για όλους όσοι θα τολμούσαν να αποκαλύψουν τα εγκλήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως θαρραλέα έπραξε ο ίδιος.

Είμαστε εξοργισμένοι, αλλά όχι ηττημένοι. Ακόμα και αν το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επικυρώσει την απόφαση της Patel, το DiEM25, η Προοδευτική Διεθνής (PI) και όλοι όσοι υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία θα μεταφέρουν τον αγώνα για τη ζωή του Assange σε αμερικανικό έδαφος. Απευθυνόμενοι σε ακτιβιστές, δημοσιογράφους, πολιτικούς με συνείδηση και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, θα μεταφέρουμε την πίεση στην κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το αίτημά μας παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο: Λευτεριά στον Julian Assange.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα