Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τη σημασία του προηγούμενου που θέτει η σημερινή απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Priti Patel να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται τόσο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Julian, όσο και για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, στην ελευθερία της έκφρασης και, τελικά, στην ίδια τη δημοκρατία.

Μετά από τρία ήδη αδιανόητα χρόνια στη φυλακή Belmarsh του Λονδίνου, περίοδο κατά την οποία η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά, ο Julian αντιμετωπίζει τώρα έως και 175 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ – ως παραδειγματισμό για όλους όσοι θα τολμούσαν να αποκαλύψουν τα εγκλήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως θαρραλέα έπραξε ο ίδιος.

Είμαστε εξοργισμένοι, αλλά όχι ηττημένοι. Ακόμα και αν το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επικυρώσει την απόφαση της Patel, το DiEM25, η Προοδευτική Διεθνής (PI) και όλοι όσοι υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία θα μεταφέρουν τον αγώνα για τη ζωή του Assange σε αμερικανικό έδαφος. Απευθυνόμενοι σε ακτιβιστές, δημοσιογράφους, πολιτικούς με συνείδηση και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, θα μεταφέρουμε την πίεση στην κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το αίτημά μας παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο: Λευτεριά στον Julian Assange.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα