MeRA25: Verklaring van Yanis Varoufakis over de Griekse verkiezingsuitslag

Dat MeRA25 niet in het Parlement komt is nog het minst erge. Wat belangrijker is, is de teleurstelling van Links omdat het er niet in is geslaagd de ramp van bezuinigingen om te buigen in een progressief front en te voorkomen dat de woede wordt gekanaliseerd naar extreem-rechts.

Ik dank de mensen van onze coalitie en vooral de onafhankelijke stemmers  die ons gesteund hebben. We zullen jullie vertrouwen eren.

Vanaf morgen, in de aanloop naar de lokale en Europese verkiezingen, zal ‘MeRA25-Coalition for Rupture’ onvermoeibaar werken aan de wederopbouw van het pluralistische, ecologische, verenigende en onbaatzuchtige Links.

Nooit eerder heeft onze bevolking zo’n soort Links in het Parlement harder nodig gehad dan nu. En nooit zal zo’n soort Links meer dan ooit gemist worden in het Parlement.

Niets is voorgoed verloren, natuurlijk. Ik herinner me september 2009 – toen een systeem regering werd gekozen met 44%, maar binnen een paar maanden stortte het hele systeem in onder het gewicht van zijn schulden en leugens.

Deze keer zal het gereconstitueerde Links stevig voorbereid moeten zijn om de mensen die de grond onder hun voeten zullen verliezen, te steunen en te vertegenwoordigen.

Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft en daarmee het verhaal dat MeRA25 uit elkaar valt, ontkracht hebben.

Ik roep alle progressieven in Griekenland, maar ook daarbuiten, op om DiEM25 te helpen, om MERA25 te helpen, om zichzelf te helpen een echte progressieve alliantie te creëren zonder hegemonie of autoritarisme binnen onze gelederen.

Tot slot wil ik alle leden van DiEM25, alle leden van de Progressive International, iedereen die ons steunde, ons succes wenste en ons in hun progressieve en radicale gedachten houdt, enorm bedanken.

Carpe DiEM!

Chcete byť informovaní o akciách Diem25? Zaregistrujte sa tu

Verklaring over de verkiezingsuitslag van MeRA25 Griekenland door haar leider Yanis Varoufakis

We hebben de heilige plicht om de Orban-isering van het land af te remmen

Lees meer

Verdedig Jeremy Corbyn! Verdedig de democratie!

Help DiEM25 het strategische bankroet van Jeremy te voorkomen

Lees meer

Een schokkende en stimulerende bijeenkomst van het Coördinerend Collectief van DiEM25

We kunnen niet weten of onze inspanningen zullen leiden tot radicale veranderingen ten goede - maar we zullen zeker nooit opgeven het te proberen

Lees meer

Statement van DiEM25 in Nederland over de Provinciale & Waterschapsverkiezingen in maart 2023

Er is nog geen MERA25 in Nederland om op te stemmen, maar dat betekent niet dat we geen standpunt hebben over hoe de provincies bestuurd moeten ...

Lees meer