MeRA25: Verklaring van Yanis Varoufakis over de Griekse verkiezingsuitslag

Dat MeRA25 niet in het Parlement komt is nog het minst erge. Wat belangrijker is, is de teleurstelling van Links omdat het er niet in is geslaagd de ramp van bezuinigingen om te buigen in een progressief front en te voorkomen dat de woede wordt gekanaliseerd naar extreem-rechts.

Ik dank de mensen van onze coalitie en vooral de onafhankelijke stemmers  die ons gesteund hebben. We zullen jullie vertrouwen eren.

Vanaf morgen, in de aanloop naar de lokale en Europese verkiezingen, zal ‘MeRA25-Coalition for Rupture’ onvermoeibaar werken aan de wederopbouw van het pluralistische, ecologische, verenigende en onbaatzuchtige Links.

Nooit eerder heeft onze bevolking zo’n soort Links in het Parlement harder nodig gehad dan nu. En nooit zal zo’n soort Links meer dan ooit gemist worden in het Parlement.

Niets is voorgoed verloren, natuurlijk. Ik herinner me september 2009 – toen een systeem regering werd gekozen met 44%, maar binnen een paar maanden stortte het hele systeem in onder het gewicht van zijn schulden en leugens.

Deze keer zal het gereconstitueerde Links stevig voorbereid moeten zijn om de mensen die de grond onder hun voeten zullen verliezen, te steunen en te vertegenwoordigen.

Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft en daarmee het verhaal dat MeRA25 uit elkaar valt, ontkracht hebben.

Ik roep alle progressieven in Griekenland, maar ook daarbuiten, op om DiEM25 te helpen, om MERA25 te helpen, om zichzelf te helpen een echte progressieve alliantie te creëren zonder hegemonie of autoritarisme binnen onze gelederen.

Tot slot wil ik alle leden van DiEM25, alle leden van de Progressive International, iedereen die ons steunde, ons succes wenste en ons in hun progressieve en radicale gedachten houdt, enorm bedanken.

Carpe DiEM!

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

We zijn klaar om Europa te verenigen voor vrede, vrijheid en waardigheid

De MERA25-partijen hebben kandidaten in Duitsland, Griekenland en Italië die klaar staan om de stem van het Europees Parlement te veranderen

Lees meer

MERA25 veroordeelt de autoritaire wending van Duitsland: Duitse regering betrapt op liegen over verbod op Yanis Varoufakis 

In de nasleep van het geannuleerde Palestina Congres afgelopen weekend, heeft het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken haar autoriteit op ...

Lees meer

Toespraak van Yanis Varoufakis voor het Palestina-congres die verboden werd door de Duitse politie

Yanis Varoufakis zou vrijdag een toespraak houden op het Palestina Congres in Berlijn, toen de Duitse politie de zaal binnenstormde om het evenement

Lees meer

Petitie voor een internationale sportboycot van Israël

Wij eisen dringend dat Israël onmiddellijk wordt geschorst van deelname aan alle internationale sportevenementen

Lees meer