Στήριξε το DiEM25 και το mέta στον αγώνα τους ενάντια στο δυστοπικό ΜΕΤΑ του Zuckerberg

Mέta εναντίον ΜΕΤΑ: Ένα μήνυμα από τον συνιδρυτή τού DiEM25, Γιάνη Βαρουφάκη

Ζούμε ήδη σε μια μετα-καπιταλιστική εποχή. Ανερχόμενοι φεουδάρχες, με τη βοήθεια κυβερνήσεων που ελέγχουν, μετατρέπουν τις ψηφιακές τους πλατφόρμες όχι απλώς σε μονοπωλιακές αγορές, αλλά σε ιδιωτικά ψηφιακά φέουδα, με σένα, εμάς, τους πάντες, σε ρόλο δουλοπάροικου.

Για αυτό πέρσι το DiEM25 δημιούργησε το mέta, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Στην ιδρυτική μας διακήρυξη εξηγήσαμε την αποστολή του:

“Ζούμε σε μετακαπιταλιστικούς καιρούς. Μπορεί τελικά να αποδειχθούν δυστοπικοί, ουτοπικοί, ή οτιδήποτε στο ενδιάμεσο. Μέσα από την τέχνη και την έρευνα, το επιχείρημα και την ποίηση, το mέta εργάζεται στην κατεύθυνση της ρήξης με ένα δυστοπικό παρόν, ώστε να φανταστούμε τον κόσμο εκ νέου – ώστε να αδράξουμε την τρέχουσα ιστορική μας στιγμή και να βοηθήσουμε τα ριζοσπαστικά προοδευτικά κινήματα να βρουν ένα μονοπάτι που οδηγεί από τον αναδυόμενο ζοφερό μετακαπιταλισμό σε μια μετακαπιταλιστική συνθήκη για την οποία αξίζει να αγωνιζόμαστε και στην οποία θα αξίζει να ζούμε.”

Ο επιφανέστερος άρχοντας αυτής της τεχνο-φεουδαρχίας, ο Mark Zuckerberg, μας έχει ήδη αποκαλύψει τα σχέδιά του: Να μετατρέψει το Facebook σε ένα τρισδιάστατο εικονικό μετασύμπαν στο οποίο θα μεταφέρουμε τη ζωή μας. Ένας ψηφιακός κόσμος μες στον οποίο θα παίζουμε, θα εργαζόμαστε και θα γελάμε. Ένας κόσμος που του ανήκει και στον οποίο εμείς θα είμαστε οι ψηφιακοί του δουλοπάροικοι.

Μην έχεις καμιά αμφιβολία. Οι Zuckerberg, Bezos και Σία έχουν βαλθεί να κάνουν ακριβώς αυτό που το DiEM25, με την ίδρυση του mέta, ήθελε να αποτρέψει: Να εγκαθιδρύσουν μια τεχνολογικά προηγμένη φεουδαρχική δυστοπία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Zuckerberg, ανακοινώνοντας το πρώτο βήμα του εγχειρήματός του, το βάφτισε και… ΜΕΤΑ.

Στεκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε ένα σταυροδρόμι:

  • Είτε θα επιλέξουμε, όπως προτείνει το mέta τού DiEM25, τον δρόμο προς μια τεχνολογικά προηγμένη και εκδημοκρατισμένη κοινωνία που μελλοντικά οδηγεί σε έναν φιλελεύθερο κομμουνισμό τύπου Star Trek.
  • Ή θα παραδοθούμε στο ΜΕΤΑ του Zuckerberg, μια τεχνολογική δυστοπία που οδηγεί την ανθρωπότητα σε έναν εφιάλτη τύπου Matrix.

Εδώ μπορείς να αναλάβεις ρόλο εσύ.

Αν θες να συμπορευθείς με το DiEM25 στον δρόμο του mέta, και όχι να σε απορροφήσει το ΜΕΤΑ του Zuckerberg, βοήθησέ μας:

  • Γίνε κι εσύ μέλος του DiEM25, όπως ο Noam Chomsky, η Naomi Klein, ο Slavoj Zizek, η Caroline Lucas και δεκάδες χιλιάδες άλλοι ακτιβιστές και προοδευτικοί διανοούμενοι.
  • Κάνε μια δωρεά στο DiEM25, λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια που επενδύει ο Zuckerberg στη δυστοπία του. Εμείς δεν χρειαζόμαστε εκατομμύρια για να αντισταθούμε στη δυστοπία του ΜΕΤΑ, αλλά έχουμε ανάγκη τη δική σου οικονομική συνεισφορά. Γι’ αυτό, αν μπορείς, κάνε μια δωρεά!
  • Παρακολούθησε και στήριξε τη δράση του mέta (κάνε κλικ εδώ)

Με το mέta του DiEM25 ή με το ΜΕΤΑ του Zuckerberg;

Ας αδράξουμε τη μέρα: Carpe DiEM!

Διότι αν δεν το κάνουμε εμείς, σίγουρα θα το κάνει ο Zuckerberg.

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα