Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Σταματήστε την εισβολή του Πούτιν. Σταματήστε την κλιμάκωση του ΝΑΤΟ. Ειρήνη μέσω μιας διπλωματίας των λαών!

Η 24η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη: Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στον Πούτιν και το ΝΑΤΟ οδήγησαν σε πόλεμο και οι λαοί της Ευρώπης είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς η ΕΕ απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι αδύναμη και ασήμαντη.

Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα πρέπει να είναι να σταματήσει ο πόλεμος, να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους και να αρχίσει μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία. Ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση παύση των εχθροπραξιών και η επίτευξη μόνιμης ειρήνης. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες στη Μόσχα, τη Ουάσιγκτον και την ΕΕ, που είτε προκάλεσαν τις εντάσεις είτε δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την κλιμάκωσή τους, αποδεικνύονται ανίκανοι να ξεκινήσουν μια βιώσιμη ειρηνευτική διαδικασία.

Το DiEM25 καλεί τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο να ενεργοποιήσουν ένα νέο διεθνιστικό κίνημα ειρήνης, με μοναδικό σκοπό τον αφοπλισμό του παγκόσμιου στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και τη δρομολόγηση μιας διπλωματίας των λαών – με γνώμονα τα συμφέροντα της ανθρωπότητας – για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, συνεργασία και ειρήνη.

Οι πόλεμοι θυσιάζουν τους κοινούς ανθρώπους προς όφελος των ισχυρών και των κερδών τού 1%. Για να τους σταματήσουμε σήμερα και να τους αποτρέψουμε στο μέλλον, χρειαζόμαστε πραγματική δημοκρατία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση του MERA25 Ιταλίας: Ένα νέο, αριστερό, ριζοσπαστικό πολιτικό κόμμα

Μπορεί οι πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία να ήταν αποκαρδιωτικές για τους αριστερούς, αλλά πλέον δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει απελπισία.

Διαβάστε περισσότερα