Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Σταματήστε την εισβολή του Πούτιν. Σταματήστε την κλιμάκωση του ΝΑΤΟ. Ειρήνη μέσω μιας διπλωματίας των λαών!

Η 24η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη: Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στον Πούτιν και το ΝΑΤΟ οδήγησαν σε πόλεμο και οι λαοί της Ευρώπης είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς η ΕΕ απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι αδύναμη και ασήμαντη.

Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα πρέπει να είναι να σταματήσει ο πόλεμος, να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους και να αρχίσει μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία. Ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση παύση των εχθροπραξιών και η επίτευξη μόνιμης ειρήνης. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες στη Μόσχα, τη Ουάσιγκτον και την ΕΕ, που είτε προκάλεσαν τις εντάσεις είτε δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την κλιμάκωσή τους, αποδεικνύονται ανίκανοι να ξεκινήσουν μια βιώσιμη ειρηνευτική διαδικασία.

Το DiEM25 καλεί τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο να ενεργοποιήσουν ένα νέο διεθνιστικό κίνημα ειρήνης, με μοναδικό σκοπό τον αφοπλισμό του παγκόσμιου στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και τη δρομολόγηση μιας διπλωματίας των λαών – με γνώμονα τα συμφέροντα της ανθρωπότητας – για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, συνεργασία και ειρήνη.

Οι πόλεμοι θυσιάζουν τους κοινούς ανθρώπους προς όφελος των ισχυρών και των κερδών τού 1%. Για να τους σταματήσουμε σήμερα και να τους αποτρέψουμε στο μέλλον, χρειαζόμαστε πραγματική δημοκρατία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα