Stop de oorlog in Oekraïne!

Stop Putin’s invasie. Stop NATO uitbreiding. Vrede via burger diplomatie!

24 februari zal worden herinnerd als een donkere dag voor Europa: Rusland heeft Oekraïne aangevallen. De geopolitieke spelletjes tussen Putin en NATO hebben tot oorlog geleid en de Europese burgers zijn de grote verliezers omdat de EU zich opnieuw heeft bewezen als machteloos en irrelevant.

De topprioriteit vandaag moet zijn een halt aan de oorlog, de terugkeer naar hun bases van Russische troepen en het starten van een werkelijk vredesproces. Helaas hebben de heersers in Moskou, Washington en de EU, die óf de spanningen veroorzaakten óf niets deden om escalatie te stoppen, zich als incapabel getoond om een bestendig vredesproces te starten.

DiEM25 roept progressieven op in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en over de hele wereld, een nieuwe internationalistische vredesbeweging te starten met als enige doel het wereldwijde militair-industriële complex te ontmantelen en via burger diplomatie – gedreven door medemenselijkheid – aan internationalistische solidariteit, samenwerking en vrede te werken.

Oorlogen offeren gewone burgers op tot voordeel van de machthebbers en de winsten van de 1%. Om hen te stoppen en het te voorkomen, hebben we echte democratie nodig.

Wil je informatie over DiEM25 activiteiten ontvangen? Registreer hier