Suntem împotriva comerțului cu așezările ilegale – semnează petiția acum

Îndemnăm publicul și membrii noștri să semneze această inițiativă pentru a transmite un mesaj împotriva comerțului cu așezări ilegale.

În timp ce la nivel teoretic, Uniunea Europeană consideră că așezările ilegale din teritoriile ocupate sunt un obstacol în calea păcii și stabilității internaționale și se opune anexării acestora, la nivel practic acțiunile acesteia stau cu totul diferit.

Este încă permis comerțul între Piața Unică Europeană și aceste așezări, făcând astfel existența acestora nu numai viabilă, dar și profitabilă din punct de vedere economic pentru ocupanți.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, la fel ca și alte conflicte mai puțin populare, precum cele din Palestina, Yemen, Mali, etc., este necesar ca mișcarea noastră să nu sprijine poziția ipocrită a Uniunii Europene.

Susținem crearea unei legi în privința relațiilor UE cu orice teritoriu ocupat de pe glob, lege care să trimită un mesaj puternic în întreaga lume, că Uniunea nu va mai recompensa agresiunea teritorială cu relații comerciale și implicit cu profitul de pe urma acestor relații.

Având în vedere obiectivul mai sus mențonat, a fost demarată campania Opriți Comerțul cu Așezările Ilegale, pe care o puteți semna la acest link.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Intrarea Suediei și Finlandei în NATO nu vor avea ca efect o Europă mai sigură

Europa, a fost secole la rând creuzetul războaielor mondiale iar acest lucru trebuie să se sfârșească, pentru ca noua Europă să devină un far al ...

Citește mai departe

Al-Nakba: O catastrofă în plină desfășurare a poporului Palestinian

Execuția lui Shireen Abu Akleh este unul din multele moduri prin care autoritățile israeliene încearcă să reducă la tăcere pe cei care încearcă ...

Citește mai departe

Membrii DiEM25 aprobă cinci noi propuneri

Pe 22 mai s-au încheiat voturile membrilor DiEM25 cu privire la o serie de amendamente ce privesc brevetele farmaceutice, sectorul financiar și ...

Citește mai departe

Suntem împotriva comerțului cu așezările ilegale – semnează petiția acum

Susținem crearea unei legi în privința relațiilor UE cu orice teritoriu ocupat de pe glob, lege care să trimită un mesaj puternic în întreaga ...

Citește mai departe