Suntem împotriva comerțului cu așezările ilegale – semnează petiția acum

Îndemnăm publicul și membrii noștri să semneze această inițiativă pentru a transmite un mesaj împotriva comerțului cu așezări ilegale.

În timp ce la nivel teoretic, Uniunea Europeană consideră că așezările ilegale din teritoriile ocupate sunt un obstacol în calea păcii și stabilității internaționale și se opune anexării acestora, la nivel practic acțiunile acesteia stau cu totul diferit.

Este încă permis comerțul între Piața Unică Europeană și aceste așezări, făcând astfel existența acestora nu numai viabilă, dar și profitabilă din punct de vedere economic pentru ocupanți.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, la fel ca și alte conflicte mai puțin populare, precum cele din Palestina, Yemen, Mali, etc., este necesar ca mișcarea noastră să nu sprijine poziția ipocrită a Uniunii Europene.

Susținem crearea unei legi în privința relațiilor UE cu orice teritoriu ocupat de pe glob, lege care să trimită un mesaj puternic în întreaga lume, că Uniunea nu va mai recompensa agresiunea teritorială cu relații comerciale și implicit cu profitul de pe urma acestor relații.

Având în vedere obiectivul mai sus mențonat, a fost demarată campania Opriți Comerțul cu Așezările Ilegale, pe care o puteți semna la acest link.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Sacoșele cu bani din spatele imaginii de curățenie morală promovate de UE

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată pentru corupție

Read more

It’s time to open the black boxes

Întemeiat pe principiul ”gândește global – acționează local” – IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! (E TIMPUL SĂ DESCHIDEM CUTIILE NEGRE!) – este ...

Read more

DiEM25 se poziționează împotriva deciziei de a bloca intrarea României si a Bulgariei in Schengen

Votul anti-european și șantajul pe care l-a făcut Austria în legătură cu admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen reflectă de fapt ...

Read more

De ce ar trebui să vrem energie gratuită

Acțiunile care trebuie întreprinse sunt, acum, la nivel civic și politic. Societatea produce bunuri și servicii mult peste necesarul tuturor ...

Read more