Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Ενώ η ΕΕ ισχυρίζεται ότι αντιτίθεται στην προσάρτηση εδαφών και θεωρεί τους παράνομους εποικισμούς σε κατεχόμενες περιοχές εμπόδιο στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, στην ουσία πράττει κάτι πολύ διαφορετικό. 

Το εμπόριο συνεχίζει να επιτρέπεται μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς και τέτοιων εποικισμών, καθιστώντας την ύπαρξή τους όχι απλώς βιώσιμη, αλλά και οικονομικά επικερδή για τους κατακτητές.

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, ενώ άλλες, λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου τραγικές, συγκρούσεις συνεχίζουν να μαίνονται στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, το Μαλί και σε όλον τον κόσμο, είναι απαραίτητο το κίνημά μας να μην συνταχθεί με την υποκρισία που επιδεικνύει η Ευρώπη.

Είμαστε υπέρ μιας νομοθεσίας που θα διέπει τις σχέσεις της ΕΕ με κατεχόμενες περιοχές παντού, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η ΕΕ πλέον δεν θα ανταμείβει την εδαφική επέκταση με εμπορικές σχέσεις και κέρδη. 

Η εκστρατεία Σταματήστε το Εμπόριο με Τους Εποικισμούς έχει ακριβώς αυτό τον στόχο. Σας καλούμε να επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να υπογράψετε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Read more

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Read more

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Read more

It’s time to open the black boxes

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο ...

Read more