O Γιάνης Βαρουφάκης, ο Jeremy Corbyn και η Ece Temelkuran παρουσιάζουν τη Διακήρυξη της Αθήνας

Ο Πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί στήριξη των θυμάτων κάθε πολέμου καθώς κι ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 13 Μαΐου 2022 

  • Είμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, όπως είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που υποφέρει από εισβολή, ξεριζωμό και κατοχή.
  • Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων, καθώς και μια περιεκτική Συμφωνία Ειρήνευσης την οποία θα εγγυώνται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
  • Συνιστούμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για τους Πρόσφυγες, των οποίων τα δικαιώματα, ιδίως εκείνο της φιλοξενίας σε ασφαλές περιβάλλον, πρέπει να γίνονται σεβαστά πάντοτε και ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία κλπ.
  • Απορρίπτουμε τη διαίρεση της υφηλίου σε ανταγωνιστικά μπλοκ που επενδύουν στον αχαλίνωτο μιλιταρισμό, σε υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής και σε έναν Νέο Ψυχρό Πόλεμο.
  • Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη Ειρήνη απαιτεί την αντικατάσταση όλων των στρατιωτικών μπλοκ από ένα συμπεριληπτικό διεθνές σύστημα ασφάλειας που αποκλιμακώνει τις εντάσεις, επεκτείνει τις ελευθερίες, αντιμετωπίζει τη φτώχεια, περιορίζει την εκμετάλλευση, προωθεί την περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη και βάζει τέλος στην κυριαρχία της μίας χώρας πάνω στην άλλη.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, καλούμε όλες και όλους τους δημοκράτες της υφηλίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Θεωρούμε ότι η συμπόρευση αδέσμευτων, δημοκρατικών και κυρίαρχων κρατών είναι ο μοναδικός δρόμος προς τη Βιώσιμη Ειρήνη και προς ένα κόσμο ικανό να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή και να κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργήσει τις συνθήκες για παγκόσμια κοινή ευημερία.

 

Jeremy Corbyn, Ece Temelkuran & Γιάνης Βαρουφάκης 

εκ μέρους της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ, του DiEM25 και του MέΡA25

 

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα