O Γιάνης Βαρουφάκης, ο Jeremy Corbyn και η Ece Temelkuran παρουσιάζουν τη Διακήρυξη της Αθήνας

Ο Πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί στήριξη των θυμάτων κάθε πολέμου καθώς κι ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 13 Μαΐου 2022 

  • Είμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, όπως είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που υποφέρει από εισβολή, ξεριζωμό και κατοχή.
  • Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων, καθώς και μια περιεκτική Συμφωνία Ειρήνευσης την οποία θα εγγυώνται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
  • Συνιστούμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για τους Πρόσφυγες, των οποίων τα δικαιώματα, ιδίως εκείνο της φιλοξενίας σε ασφαλές περιβάλλον, πρέπει να γίνονται σεβαστά πάντοτε και ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία κλπ.
  • Απορρίπτουμε τη διαίρεση της υφηλίου σε ανταγωνιστικά μπλοκ που επενδύουν στον αχαλίνωτο μιλιταρισμό, σε υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής και σε έναν Νέο Ψυχρό Πόλεμο.
  • Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη Ειρήνη απαιτεί την αντικατάσταση όλων των στρατιωτικών μπλοκ από ένα συμπεριληπτικό διεθνές σύστημα ασφάλειας που αποκλιμακώνει τις εντάσεις, επεκτείνει τις ελευθερίες, αντιμετωπίζει τη φτώχεια, περιορίζει την εκμετάλλευση, προωθεί την περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη και βάζει τέλος στην κυριαρχία της μίας χώρας πάνω στην άλλη.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, καλούμε όλες και όλους τους δημοκράτες της υφηλίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Θεωρούμε ότι η συμπόρευση αδέσμευτων, δημοκρατικών και κυρίαρχων κρατών είναι ο μοναδικός δρόμος προς τη Βιώσιμη Ειρήνη και προς ένα κόσμο ικανό να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή και να κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργήσει τις συνθήκες για παγκόσμια κοινή ευημερία.

 

Jeremy Corbyn, Ece Temelkuran & Γιάνης Βαρουφάκης 

εκ μέρους της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ, του DiEM25 και του MέΡA25

 

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Διαβάστε περισσότερα

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Διαβάστε περισσότερα