Yanis Varoufakis, Jeremy Corbin și Ece Temelkuran prezintă Declarația de la Atena

Războiul din Ucraina necesită sprijin pentru victime și o nouă mișcare nealiniată

DECLARAȚIA DE LA ATENA, 13 Mai, 2022

  • Suntem alături de poporul Ucrainian așa cum suntem alături de orice popor care este ținta unei invazii, unei ocupații sau încercari de dislocare
  • Cerem încetarea imediată a focului, retragerea forțelor ruse și un tratat de pace garantat de Uniunea Europeană, Statele Unite și Rusia în contextul Națiunilor Unite
  • Îndemnăm la respectarea dreptului internațional și a tuturor refugiaților, cărora trebuie să li se protejeze drepturile și să fie acceptați în siguranță indiferent de etnie, religie, etc.
  • Ne opunem împărțirii lumii în tabere concurente care să investească în mod agresiv în înarmare, în arme hipermoderne de distrugere în masă și într-un Nou Răboi Rece.
  • Suntem de părere că pacea pe termen lung poate fi atinsă numai prin înlocuirea tuturor blocurilor militare cu un cadru de securitate internațional incluziv, care: deescaladează tensiunile, extinde libertățile, luptă împotriva sărăciei, limitează exploatarea, urmărește justiția socială și de mediu și pune capăt dominației unei țări asupra alteia.

Având aceste gânduri, facem apel la democrații din întreaga lume să se unească într-o nouă forță, nealiniată. În acest sens, considerăm națiunile nealiniate, democratice și suverane care luzrează împreună, drept calea către o pace care să dureze și către o lume care să poată preveni catastrofa climatică pentru a lăsa moștenire următoarei generații o șansă decentă de a crea condițiile necesare unei prosperități împărtășită la nivel global.

 

Jeremy Corbin, Ece Temelkuran și Yanis Varoufakis, din partea
Internaționalei Progresiste, DiEM25, MeRA25

 

Urmărește intervențiile lui Corbyn și Temelkuran în Congresul MeRA25 din Grecia

 

Urmărește conferința de presă a Declarației de la Atena

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here