Volontiranje

Pokret DiEM25 žudi za Vašom energijom! Ako želite da volontirate za DiEM25 izuzetno je važno da nas kontaktirate kako bismo koordinirali Vaš doprinos. Bilo bi korisno da već u mejlu koji nam šaljete navedete oblasti Vašeg interesovanja i stručnosti.

Volontiranje podrazumeva sve praktične aktivnosti koje podstiču ostvarivanje ciljeva pokreta. Molimo Vas da odaberete jedan od dole navedenih tipova volonterskog rada za koji ste zainteresovani.

Prevod i titolovanje

Govorite li i pišete li na nekoliko stranih jezika? Mi želimo da komuniciramo na što više evropskih jezika i potrebna nam je Vaša pomoć. Kontaktirajte nas.

Copywriting i uredjivanje teksta

Da li ste pisac i/ili urednik koji uživa u izveštavanju o aktuelnim problemima? Mi želimo da pišete za našu veb stranicu kako biste podelili Vašu perspektivu. Kontaktirajte nas.

Štampa i komunikacije

Da li radite u oblasti odnosa sa javnošću (PR) ili ste stručnjak za društvene mreže? Moramo ostati u bliskom kontatku sa štampom i medijima širom kontinenta i širiti svoju poruku putem društvenih mreža. Kontaktirajte nas.

Grafički i video dizajn

Posedujete li veštine video ili grafičkog dizajna? Potrebni ste nam, jer su naše ilustracije ključne za komunikaciju sa svetom. Kontaktirajte nas.

Politički
rad

Da li ste ekspert za neku oblast kreiranja politike? Mi želimo da gradimo našu Progresivnu Agendu za Evropu odozo prema gore. Kontaktirajte nas.

Lokalni
aktivizam

Želite li da budete aktivni u svojoj lokalnoj zajednici učestvujući u dogadjajima i akcijama? Postanite aktivni sa drugim članovima u lokalnom DiEM25 spontanom kolektivu. Fotkrijte više.

Tematski
aktivizam

Želite li da doprinesete odredjenim temama zajedno sa prekograničnim kolegama misliocima i aktivistima? Postanite aktivni zajedno sa ostalim članovima u tematskom DiEM25 spontanom kolektivu. Otkrijte više.

Izborna
krila

Želite li da pomognete u stvaranju političke stranke, uključujući i njen nacionalni program? Pridružite se jednom od naših izbornih krila. Kontaktirajte nas.

Druge
oblasti

Možete li pomoći na bilo koji drugi način? Inspirišite se našim grupama.

Svaka volonterska grupa ima svog koordinatora/ku koji je odgovoran/na za rad grupe. Oni su u kontaktu sa Koordinator/kom volontera DiEM25 (u sastavu Koordinacionog kolektiva). Sve volonterske grupe slede Kodeks ponašanja DiEM-a25.

Hvala Vam što ste posvetili vreme pokretu DiEM25. Naši zajednički napori daju rezultate!