Lansarea MERA25 în Italia: Un nou partid politic, de stânga, radical

Chiar dacă recentele alegeri din Italia au slăbit elanul celor de stânga, nu este momentul ca aceștia să fie deznădăjduiți. DiEM25 are plăcerea să anunțe lansarea unui nou partid radical, de stânga: MERA25 în Italia

Victoria Giorgiei Meloni, nu înseamnă că dreapta va avea mână liberă pentru a impune vederile sale asupra Italiei. Partidul nou creat va ajuta la remedierea echilibrului politic, sprijinind inițiativele liberale și progresiste pentru a nu lăsa această țară să devieze către extremism.

Yanis Varoufakis, co-fondatorul DiEM25 și Federico Dolce, purtătorul de cuvânt și membru DiEM25 din Italia, au anunțat crearea unui nou partid politic, în direct, la la o televiziune italiană în cadrul programului La7 TV Di Martedi. 

Ce este MERA25?

MERA25 are deja două partide în Europa: Partidul din Grecia, lansat în martie 2018, care deține deja nouă locuri în Parlamentul Elen și Partidul din Germania, lansat în noiembrie 2021, care se pregătește pentru următoarele alegeri generale. 

Toate partidele MERA25, urmează politicile dezvoltate de DiEM25 la nivel european și transnațional, completate cu propunerile politice naționale, specifice fiecărei țări.

În Italia, MERA25 va fi lansat pe 12 noiembrie, la Roma, ca reacție a rezultatelor ultimelor alegeri parlamentare, care au adus la putere forțele de extremă dreapta, forțe care pun sub semnul întrebării drepturile fundamentale ale italienilor și democrația din această țară.

Comentariul lui Yanis Varoufakis

Yanis Varoufakis a vorbit asupra importanței prezenței unui partid politic în Italia.

”De mai bine de un secol, Italia a fost un important câmp de luptă, pentru sufletul Europei și pentru înlăturarea fascismului.” a spus acesta.

”Recentele alegeri au clarificat nevoia unui partid Italian, radical, European, care să izvorască din internaționalism și care să aibă o agendă pragmatică precum cea a DiEM25. Carpe DiEM!”

Pentru mai multe știri cu subiectul MERA25 în Italia, apasă aici.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Vom transforma Black Friday în Make Amazon Pay Day (Fă Amazon să Plătească)

Sindicatele, ecologiștii și alte grupuri s-au angajat să transforme reducerile de Black Friday în Make Amazon Pay Day, organizând greve și ...

Citește mai departe

Planul DiEM25 pentru pacea în Ucraina

Membri Diem25 au aprobat o propunere în cinci puncte, care are ca scop terminarea conflictului din Ucraina.

Citește mai departe

Democrația triumfă: Lula câștigă alegerile în Brazilia

Acum, cetățenii Braziliei, au ales speranța în detrimentul fricii, au ales solidaritatea , nu ura.

Citește mai departe

Coordonatorul de Campanie al DiEM25, Dusan Pajovic discută într-un podcast Upstream despre Noul Pact Ecologic

Coordonatorul de campanie al DiEM25, Dusan Pajovic a apărut pe cunoscutul podcast Upstream pentru a discuta Tranziția Verde și Noul Pact ...

Citește mai departe