MeRA25 Yunanistan lideri Yanis Varoufakis’in Yunanistan seçim sonuçlarına ilişkin açıklaması

Ülkenin Orbanlaştırılmasını frenlemek gibi kutsal bir yükümlülüğümüz var

İnsanlar konuştu. Bizler MeRA25 – Ayrılık için Koalisyon olarak, gençler için, birçokları için, hümanizm ve akılcılık ilkeleri için vermemiz gereken mücadeleyi verdik. Bu gece, ülkenin Erdoğanlaştırılması ve Orbanlaştırılması tamamlandı.

“Mitsotakis Ltd” büyük bir farkla kazandı. Bu büyük ölçüde, son iki yıldır, seçim öncesinde ortak bir cephede ayrılık lehine yakınlaşma önerimizi kabul etmeyerek oransal temsili gömen SYRIZA liderliğinden kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak ortaya bu inanılmaz tsunami çıktı: muhafazakar cephe. SYRIZA insanlara bazı şeyler vaat etti – yapılması gereken şeyler, ancak bunların yapılması SYRIZA liderliğinin şeytanlaştırdığı ayrılmayı gerektiriyordu.

Bu akşamki yenilgimiz titiz bir özeleştiri mikroskobu altında incelenecek, çünkü  önümüzdeki üç hafta boyunca öncelikli görevimiz, bize inanıp  -beklediğimizden daha az sayıda olsa da- yüzlerinde gülümsemeyle sandığa gelen; önerilerimizi ve tutarlı hükümet programımızı destekleyen herkesi onurlandırmaktır. Bu program, -katılsanız da katılmasanız da- şüphesiz çok ilginç, yararlı ve kamusal tartışmaya katkı sağlayan bir programdır.

Programımız önümüzdeki haftalarda, yapacağımız özeleştiri ile birlikte yeniden sunulacak. Tahmin ediyorum ki, bize oy vermese de, oligarkların onları ifşa edecek, utandıracak, suçlarını açığa çıkaracak bizlerin Parlamentoya dönmeyeceğini umarak şampanya patlattığını gören  pek çok insan bizi destekleyecek. Bir sonraki sonucun çok farklı olacağını düşünüyor ve umuyorum. Bu ülkenin Orbanlaşmasını, Erdoğanlaşmasını frenlemek için tüm ilerici insanlara karşı kutsal bir yükümlülüğümüz var. Teşekkür ederim.

Yaklaşan ikinci seçim için başka bir parti ile işbirliği olacak mı?

Kesinlikle hayır. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki, seçimler arasında programa ilişkin bir anlaşma yapma imkanı yoktur ve biz zaten en başından beri koşullara bağlı olan anlaşmaları reddettik.

DiEM25'in etkinliklerinden haberdar olmak istiyor musunuz? Buraya tıklayarak üye olun

DiEM25 Koordinasyon Kolektifi’nin Şok Eden ve Canlandıran Toplantısı

Çabalarımızın daha iyiye doğru radikal bir değişim getirmede başarılı olup olmayacağını bilemeyiz fakat denemekten asla vaz geçmeyeceğiz

Daha fazlasını okuyunuz

AB’nin özenle düzenlenen kamu imajının arkasına saklanan kirli para torbaları

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı 

Daha fazlasını okuyunuz

İtalya’da MERA25 kuruluşu: Yeni bir sol, radikal, siyasi parti

İtalya'daki son seçimler soldakilerin moralini bozabilse de, artık umutsuzluğa kapılmak için bir neden yok. DiEM25, yeni bir sol, radikal siyasi ...

Daha fazlasını okuyunuz

İngiltere hükümetinin Julian Assange’ın ABD’ye iadesini onaylama kararına ilişkin açıklama

Bu hem Julian'ın insan haklarının ihlali hem de basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne ve nihayetinde demokrasinin kendisine yönelik bir saldırıdır.

Daha fazlasını okuyunuz