Campaniile noastre

Europa suferă în prezent de cinci crize: a datoriilor, a băncilor, a sărăciei, a investițiilor scăzute și a migrației. DiEM25 oferă infrastructura pe care democrații europeni de toate convingerile politice o vor folosi pentru a dezvolta răspunsuri concrete la aceste crize.

De asemenea, noi cerem o schimbare mai fundamentală: instituțiile Uniunii Europene, care au fost inițial concepute pentru a servi industria, trebuie să devină complet transparente și responsabile în fața cetățenilor europeni. Viziunea noastră pe termen lung este ca europenii să scrie o constituție democratică pentru EU.

DiEM25 consideră că Europa poate deveni un far de speranță dacă unește progresul politic, social și tehnologic — punând emanciparea tuturor ființelor umane în centrul schimbărilor tehnologice. Acest lucru ar putea avea un impact transformator la scară globală

Citește mai departe

Europa este măcinată de crize cronice: datorii, bănci, sărăcie, investiții și migrație forțată. DiEM25 își propune să reunească forțele progresiste din întreaga Europă pentru a elabora soluții la aceste crize și a se mobiliza pentru a le transforma în realitate.

Citește mai departe

DiEM25 își propune să expună și să oprească opacitatea reuniunilor și întrunirilor la nivel înalt ale instituțiilor europene și, de asemenea să facă publice toate documentele și protocoalele relevante ale negocierilor comerciale.

Citește mai departe

Facem apel la europeni și la reprezentanții lor aleși să anuleze Acordul UE-Turcia și să pună capăt practicii UE de a sacrifica vieți omenești și principii umaniste de bază pe altarul satisfacerii xenofobilor și ultranaționaliștilor. Vă îndemnăm să faceți această luptă și a voastră!

Citește mai departe

Noul Pact Verde pentru Europa este o campanie internațională pentru o tranziție rapidă, justă și democratică către o Europă durabilă.   Fondată în aprilie 2019 de către DiEM25, campania Green New Deal for Europe își propune să unească comunitățile, sindicatele, partidele și activiștii europeni în spatele unei viziuni comune asupra justiției privind protecția mediului înconjurător.

Citește mai departe